12 februari 2020

Standpunt hyaluronzuur-injecties bij artrose knie herzien

Standpunt hyaluronzuur-injecties bij artrose knie herzien

Omdat er nieuwe inzichten zijn ontstaan door peer reviewed gepubliceerd onderzoek is het NOV-standpunt hyaluronzuur-injecties bij artrose knie herzien.  Het standpunt luidt nu: Gezien de huidige stand van de wetenschap, de mate van effect en kosteneffectiviteit worden intra-articulaire hyaluronzuur injecties in Nederland niet als standaard primaire behandeling van artrose van de knie geadviseerd. Wel kan deze overwogen worden in de tweede lijn indien de standaard primaire behandeling onvoldoende effect heeft. 

Lees het complete document. Hieraan werkten mee: dr. Reinoud Brouwer, dr. Rutger van Geenen, drs. Hennie Verburg. 
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}