13 januari 2020

Uitkomst revisie-ingrepen na totale heupprothese bij patiënten jonger dan 55 jaar

Op 13 januari 2020 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Outcome of revision hip arthroplasty in patients younger than 55 years: an analysis of 1,037 revisions in the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is gefinancierd door het Van Rens Fonds en uitgevoerd met LROI-data door Martijn Kuijpers, Gerjon Hannink, Liza van Steenbergen en Wim Schreurs. Zij concludeerden dat het faalpercentage van revisie-ingrepen bij jonge patiënten hoog is. Met name de overleving van revisie-ingrepen bij infectie is zorgelijk. Management van infecties speelt een belangrijke rol in het voorkomen van revisies en re-revisies. Bekijk ook de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}