10 december 2019

Standpunt chirurgische behandeling osteochondrale defecten knie

De NOV heeft een Standpunt Chirurgische behandeling osteopchondrale defecten knie geformuleerd. Dit is een update van het standpunt van 20 oktober 2011 dat werd opgesteld door de Werkgroep Biotechnologie van de NOV. De NOV hecht eraan haar standpunten regelmatig te updaten volgens de stand van de wetenschap en praktijk.

De kennis op het gebied van de technieken van kraakbeenherstel en de toenemende kwaliteitscontrole is de laatste jaren toegenomen. Het standpunt uit 2011 wordt hierdoor bekrachtigd. Verder geeft de nieuwe kennis inzicht in hoe de criteria voor chirurgische behandeling van (osteo)chondrale defecten in de knie alsmede de kwaliteitscriteria voor de centra die deze behandelingen uitvoeren verder kunnen worden geoptimaliseerd.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}