Transparantiekalender

Sinds enkele jaren maakt Zorginstituut Nederland kwaliteitsgegevens openbaar via de website Zorginzicht. De bestanden zijn bedoeld voor de professionele gebruiker en bevatten data die jaarlijks door de instellingen als prestatie-indicatoren worden aangeleverd aan het Zorginstituut.

De originele bestanden zijn door de NOV (Commissie Kwaliteit) bewerkt tot een drietal bestanden die, met enige basiskennis van het programma Excel, op eenvoudige wijze op maat gemaakte overzichten kunnen laten zien.

De NOV-leden kunnen de bestanden inzien via MijnNOV (knop Interne berichten / tabblad Documenten; zoek op Documenten Transparantiekalender). Het betreft een drietal Excel bestanden (totale heupprothese, totale knieprothese en voorste kruisband/meniscus), met een korte presentatie waarin uitgelegd wordt hoe u met deze Excel bestanden kunt werken. Daarnaast is een zogenaamd duidingsdocument als bijlage toegevoegd, waarin de Commissie Kwaliteit een korte beschrijving geeft van de getoonde resultaten.

Met deze informatie kunt u als NOV-leden/vakgroepen op gemakkelijk beschikken over de openbare resultaten van een belangrijk deel van de prestatie-indicatoren. De gegevens kunt u gebruiken om doelstellingen te monitoren en verdere verbeteringen na te streven. Van een aantal zorgverzekeraars is bekend dat zij deze gegevens in de zorginkoop gebruiken. Bekijk de documenten in MijnNOV

Informatie over het aanleveren van indicatoren

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.