Registratie

Alle in Nederland geplaatste heup-, knie-, enkel-, schouder-, elleboog-, pols-, vinger- en duimprothesen registreren we in de Landelijke Registratie Orthopedische Interventies (LROI). Dit register voor gewrichtsprothesen is in 2007 opgezet door de NOV.

In de LROI staan zowel de primaire als de revisieoperaties. Ook de PROMs van de heup, knie en schouder staan in de LROI. Op de rapportage-website van de LROI staat informatie over de orthopedische prothese-ingrepen in Nederland.

DHFA en LROI

In de Dutch Hip Fracture Audit (DHFA) registreren we alle patiënten die vanwege een heupfractuur conservatief of operatief behandeld worden. Dit is overeengekomen in de ALV van 20 mei 2016. Gezien de gedeeltelijke overlap met de LROI, waarin we de patiënten registreren die vanwege een heupfractuur een heupprothese geïmplanteerd krijgen, streven de NOV en de NVT ernaar de registratielast zo laag mogelijk te houden. Aan een oplossing hiervoor (koppeling) wordt gewerkt.

De patiënt- en implantaatkenmerken van de patiënten die na een heupfractuur een prothese krijgen, dienen nog wél vastgelegd te worden in de LROI-database. Deze gegevens worden namelijk niet in de DHFA geregistreerd. Er wordt in de DHFA waarin u een heupfractuur registreert, een automatische koppeling gemaakt met de LROI.

Voor het aanmelden van uw ziekenhuis bij de DHFA (of voor vragen), kunt u contact opnemen met de servicedesk van DICA: 088-570 00 10 op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur of dica-servicedesk@mrdm.nl. Voor meer informatie; zie de brief van DICA.Beschikbare downloads


Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.