Subsidies

Via dit deel van de website houden wij u op de hoogte van lopende subsidietrajecten en nieuwe calls voor orthopedie-gerelateerde trajecten.

Er lopen vanuit CORE momenteel een aantal trajecten en subsidieaanvragen in het kader van Zorgevaluatie. De NOV-leden kunnen hierover op de volgende pagina's meer informatie vinden als zij zijn ingelogd. U vindt de informatie ook in MijnNOV via de knop Berichten van de NOV en vervolgens Documenten (zoek eventueel op Subsidies).
Subsidiemogelijkheden
Zorgevaluatie
Seenez-project
Doelmatigheidsonderzoek
Leading the Change
Samen Beslissen en Verstandige Keuzes

Van Rens Fonds

Informatie over het Van Rens Fonds en de (aanvraag) van de subsidierondes van het Van Rens Fonds vindt u op de website van de LROI.

Subsidienieuws

 • Veelbelovende zorg. De periode voor het indienen van projectideeën voor veelbelovende zorg is weer gestart. Om te zien of uw projectidee in aanmerking kan komen voor financiering, kunt u de criteria controleren via de pagina Indienen Projectidee veelbelovende zorg. Projectideeën kunnen van donderdag 27 juni tot dinsdag 27 augustus vóór 14.00 uur ingediend worden. Denk eraan om zo snel mogelijk collega’s en betrokken partijen te benaderen (o.a. ten behoeve van de intentieverklaringen).
 • Doelmatigheidsonderzoek – Open ronde 2021.
  Binnen het ZonMw programma DoelmatigheidsOnderzoek kunnen tot 12 september 2019 14.00 uur project-ideeën ingediend worden voor het doen van onderzoek naar de kosteneffectiviteit van interventies. Per studie kan maximaal € 800.000,- worden aangevraagd met een beschikbaar budget van 10 miljoen euro. Meer informatie.
 • Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG); de Open Ronde 9 en Rediscovery Ronde 4 zijn open!
  Subsidie-oproep GGG Open Ronde 9
  deadline 17 september 2019 14.00 uur
  Subsidie-oproep GGG Rediscovery Ronde 4 deadline 17 september 2019 14.00 uur
  Heeft u een specifieke vraag over uw aanvraag, dan kunt u contact (telefonisch/mail) opnemen met de
  teamleden van de Open Ronde en de Rediscovery Ronde. U kunt een telefonische afspraak maken voor een uitgebreid gesprek. Daarnaast is er tot de deadline van de subsidieoproep een telefonisch spreekuur waarin de teamleden u direct te woord staan. Tel. (070) 349 54 64, geneesmiddelen@zonmw.nl
 • Reuma Nederland en het WCF zetten een gezamenlijke onderzoekscall uit. ReumaNederland en het WCF nodigen onderzoekers op het gebied van bewegend functioneren / fysiotherapie uit om onderzoeksvoorstellen in te dienen die betrekking hebben op (arbeids)participatie van mensen met Reumatoïde Artritis en/of Axiale Spondyloartritis. Het onderzoeksvoorstel moet aansluiten bij één of meer van de onderzoeksvragen uit de Onderzoeksagenda Fysiotherapie ‘Kennis van Waarde’.
  Voor deze call is een budget van € 250.000,- beschikbaar gesteld door ReumaNederland en het KNGF/WCF. De volledige calltekst en informatie over de voorwaarden en procedure vindt u op de websites van ReumaNederland en het KNGF.
  De call opent op 1 juli 2019. De deadline voor het indienen van uw onderzoeksvoorstel is woensdag 18 september 2019 om 12.00 uur.

 • Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg – Open ronde 3
  Wilt u doelmatigheidsonderzoek doen in de integrale hulpmiddelenzorg? Dan is de open ronde 3 van Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg (GGH) interessant voor u. Tot 24 september kunt u uw projectidee indienen. Bekijk de subsidieoproep

 • Wetenschappelijk College Fysiotherapie subsidiecall 2019: postdocs. De call sluit 1 november 2019 om 12.00 uur. Lees meer.
 • Binnen het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebuik (ZE&GG) komt dit jaar nog een subsidieronde voor zorgevaluatie. Er komt in deze ronde ongeveer 8,2 miljoen euro subsidiegeld beschikbaar. In samenspraak met alle partijen binnen het programma ZE&GG is besloten de call te richten op 2 thema’s; follow up & nazorg en diagnostiek. De aanvragen daarvoor moeten terug te vinden zijn in de kennis/onderzoeksagenda’s van de wetenschappelijke verenigingen. De definitieve selectiecriteria worden nog verder ingevuld. De definitieve tijdlijn van de subsidieronde is nog niet bekend. De verwachting is dat deze “call” in het najaar van dit jaar open zal gaan. Zodra er meer bekend is delen we dit met u.
 • NWO heeft de tweede financieringsronde geopend van het NWA-onderzoeksprogramma Onderzoek op routes door consortia (ORC). Deze wetenschapsbrede financieringsronde is erop gericht om interdisciplinair onderzoek en innovatie mogelijk te maken, waarmee maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken binnen bereik komen. Voor de financieringsronde van 2019 is 80,5 miljoen euro gereserveerd. De deadline voor het indienen van de beknopte aanvragen is inmiddels verstreken. Meer informatie.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.