1 maand geleden

BKV zoekt een

Orthopeed

Zweden - 24-40 uur

In het kort
Je carrière voortzetten in een land met veel rust en ruimte? Dit kleine, Zweedse ziekenhuis is op zoek naar een orthopeed en ligt middenin de natuur!

Functie en rol
Er zijn tal van voordelen om te gaan werken in dit Scandinavische land. Zo is er een beduidend lagere werkdruk, heb je geen druk van verzekeraars en staan de patiënt en kwaliteit centraal. Verleg jij letterlijk jouw grenzen richting Zweden?

Werkzaamheden
Je verricht alle voorkomende werkzaamheden die horen bij jouw functie als orthopeed. Inhoudelijk zijn de verschillen met het takenpakket in Nederland klein.

Capaciteiten
Om voor deze vacature in aanmerking te komen, voldoe jij aan onderstaand profiel:

  • Je hebt jouw opleiding afgerond en je bent in Nederland als orthopeed geregistreerd in het BIG-register. Wanneer je naar Zweden emigreert, helpt onze partner met het omzetten van jouw registratie.
  • Je beheerst de Zweedse taal op C1 niveau óf je bent bereid voor aanvang jouw huidige taalkennis te upgraden naar C1 niveau. Onze partner in Zweden regelt de taalcursus.
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden.
  • Ervaring met rugchirurgie is een pre.

Salaris en arbeidsvoorwaarden Orthopeed Zweden
Als arts emigreer je niet naar Zweden voor een hoger salaris, maar kies je bewust voor de charmes van het land. Het salaris in Zweden voor een medische specialist is namelijk lager dan in Nederland. Aanvangssalaris voor een medisch specialist (de eerste zes maanden) ligt rond de 5.026 euro per maand (46.000 SEK). Dit wordt steeds hoger.

Het inkomen is uiteraard afhankelijk van jouw ervaring en opleidingen. Het brutosalaris is in Zweden anders opgebouwd dan hier in Nederland: alleen de gemeentelijke- en Landsting belasting worden ervan af getrokken, gezamenlijk ongeveer dertig procent. Alle overige werkgeversafdrachten zijn al voor het brutoloon verrekend, zoals pensioen, ziektekosten, verzekering en loonbelasting.

Werkomgeving
Meer informatie over de prachtige Zweedse omgeving én over het efficiënte gezondheidszorgsysteem in het land lees je hier.

Vast of tijdelijk
Voor deze vacature zoeken we een orthopeed die zich voor langere tijd wil binden. Na een eerste oriënterend gesprek met BKV, stellen wij je voor bij onze partner in Zweden Dignus Medical. Ze brengen je in contact met de juiste werkgever. Als je nog geen kennis hebt van de Zweedse taal, kan er een taalopleiding geregeld worden. C1 niveau is het vereiste taalniveau om in aanmerking te komen voor een werkvergunning. BKV en Dignus Medical begeleiden je gedurende het hele proces en ondersteunen ook je hele familie tijdens de emigratie.

Verdere informatie
Is een baan in Zweden niet helemaal wat jij zoekt? Geef jouw baanwensen door via de job alert, dan ontvang je passende vacatures in Nederland en / of het buitenland.

Contact en informatie
Karoline Solheim: k.solheim@bkvgroup.eu

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.