NVOT (Trauma)

Het doel van de Werkgroep Traumatologie (NVOT) is het bevorderen van kennis, expertise en onderzoek op het gebied van letsels van het steun- en bewegingsapparaat en het versterken van de positie van de orthopaedisch chirurg in de traumazorg.

Informatie over de certificering traumatologie (per 1-1-2020) vindt u op de pagina Certificering.

De NVOT heeft ook een eigen website.

Bestuur

Dr. Rutger Zuurmond, voorzitter
Maarten Röling, vertegenwoordiger VOCA
Dr. Bart Burger, vertegenwoordiger NOV-bestuur
Michiel Janssen, secretaris
Igor van den Brand, penningmeester
Dr. Peer van der Zwaal, bestuurslid

Het bestuur van de werkgroep krijgt ondersteuning van Odette de Beer-Hendriks van het NOV-bureau.

NOV-leden kunnen de gegevens van de bestuursleden inzien als zij zijn ingelogd in MijnNOV.

Activiteiten
  • Organiseren van congressen en symposia. Het bestuur is van mening dat het zinvol is de jaarlijkse Traumadagen-organisatie en -participatie met de algemeen chirurgen te continueren. Daarnaast wil het bestuur de jaarlijkse Our Worst Case-bijeenkomst continueren.
  • Fellowships. De NVOT wil buitenlandse fellowships ondersteunen. Hiervoor is maximaal € 1500,- per aanvraag beschikbaar. Meer informatie vindt u op de website van de NVOT. Tevens organiseert het NVOT bestuur 2 travelling fellowships (voor 2 oudere jaars AIOS of jonge klaren per fellowship) van 2 weken, naar Edinburgh en St Gallen. Verdere informatie en voorwaarden zijn in te zien op de website van de NVOT.
  • Initiëren en stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Voortzetting van de jaarlijkse Biomet-prijs voor de beste publicatie op traumatologisch gebied. Voor de voorwaarden verwijzen we naar de website van de NVOT.
  • Participeren in richtlijnen commissies met traumatologische vraagstelling.
  • Samen met de NVT het toekomstig traumalandschap vormgeven door een opgerichte Task Force Traumatologie.
  • Communicatie leden. Het bestuur zal de contacten met de leden intensiveren. Nasst de 2 ledenvergaderingen per jaar zal het bestuur de leden regelmatig op de hoogte houden van activiteiten middels email-alerts en een nieuwsbrief met een beoogde frequentie van 1x per kwartaal. De website zal aantrekkelijker worden gemaakt door een regelmatig geupdate congresagenda.
Ledenlijst van de werkgroep
NOV-leden kunnen een actuele ledenlijst van de werkgroep inzien via MijnNOV.
MijnNOV
De Werkgroep maakt voor de onderlinge communicatie gebruik van een afgesloten deel in MijnNOV (ledenportal van de NOV). Daar deelt het bestuur berichten, agenda's en notulen van de bijeenkomsten. Er staat ook een ledenlijst van de Werkgroep. De leden vinden dit in MijnNOV via de knop Mijn NOV teams en vervolgens Werkgroep NVOT.

Forum
In het forum op MijnNOV kunnen de leden van de werkgroep casussen (anoniem) aan elkaar voorleggen en interessante artikelen of presentaties uitwisselen. Als een lid van de werkgroep een forumbericht plaatst, krijgen alle leden van de werkgroep daarover een mededeling in hun mailbox. Zij kunnen vervolgens op het forumbericht reageren.
Contact
Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met de NVOT.

Zoekt u informatie voor patiënten? Kijk dan ook eens op www.zorgvoorbeweging.nl.

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.