NVOT (Trauma)

Het doel van de Werkgroep Traumatologie (NVOT) is het bevorderen van kennis, expertise en onderzoek op het gebied van letsels van het steun- en bewegingsapparaat en het versterken van de positie van de orthopaedisch chirurg in de traumazorg.

De NVOT heeft een eigen website waar u alle informatie vindt.

Bestuur

Mark Falke, voorzitter
Maarten Röling, vertegenwoordiger VOCA
Dr. Bart Burger, vertegenwoordiger NOV-bestuur
Michiel Janssen, secretaris
Igor van den Brand, penningmeester
Dr. Peer van der Zwaal, bestuurslid
Dr. Rutger Zuurmond, bestuurslid

NOV-leden kunnen de gegevens van de bestuursleden inzien als zij zijn ingelogd in MijnNOV.

Activiteiten
  • Organiseren van congressen en symposia. Het bestuur is van mening dat het zinvol is de jaarlijkse Traumadagen-organisatie en -participatie met de algemeen chirurgen te continueren. Daarnaast wil het bestuur de jaarlijkse Our Worst Case-bijeenkomst continueren.
  • Fellowships. De NVOT wil buitenlandse fellowships ondersteunen. Hiervoor is maximaal € 1500,- per aanvraag beschikbaar. Meer informatie vindt u op de website van de NVOT. Tevens organiseert het NVOT bestuur 2 travelling fellowships (voor 2 oudere jaars AIOS of jonge klaren per fellowship) van 2 weken, naar Edinburgh en St Gallen. Verdere informatie en voorwaarden zijn in te zien op de website van de NVOT.
  • Initiëren en stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Voortzetting van de jaarlijkse Biomet-prijs voor de beste publicatie op traumatologisch gebied. Voor de voorwaarden verwijzen we naar de website van de NVOT.
  • Participeren in richtlijnen commissies met traumatologische vraagstelling.
  • Samen met de NVT het toekomstig traumalandschap vormgeven door een opgerichte Task Force Traumatologie.
  • Communicatie leden. Het bestuur zal de contacten met de leden intensiveren. Nasst de 2 ledenvergaderingen per jaar zal het bestuur de leden regelmatig op de hoogte houden van activiteiten middels email-alerts en een nieuwsbrief met een beoogde frequentie van 1x per kwartaal. De website zal aantrekkelijker worden gemaakt door een regelmatig geupdate congresagenda.
Ledenlijst van de werkgroep
NOV-leden kunnen een actuele ledenlijst van de werkgroep inzien via MijnNOV.
Contact
Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met de NVOT.

Zoekt u informatie voor patiënten? Kijk dan ook eens op www.zorgvoorbeweging.nl.

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.