10 juli 2017

Uitnodiging deelname BONO-studie

De NOV kreeg het verzoek van collega's Wouter Bakker, Taco Gosens en Carel Diekerhof om de leden uit te nodigen om deel te nemen aan de BONO- studie; Burstfractures, Orthesis or No Orthesis, wel of geen brace bij een stabiele wervelfractuur?

Wat?
Wouter Bakker onderzoekt in dit ZonMW gesubsidieerd project wat de invloed is van een bracebehandeling in vergelijking met een functionele behandeling bij thoracolumbale burstfracturen. De hypothese is dat er geen verschil in behandeling is, gemeten op functie of pijn.

Wat verwachten zij bij deelname?
Van deelnemende centra wordt verwacht dat een orthopedisch chirurg (in opleiding) de inclusiegesprekken voert met potentiële patiënten, dat hij de patiënten includeert en dat hij hen zes keer ziet tijdens een controle-afspraak. 

Wat kunt u verwachten?
Het BONO studie team doet er alles aan om de workload voor deelnemende centra laag te houden. Zij onderhouden contact met de patiënten en organiseren de controleafspraken. Zij maken gebruik van Research Manager waarmee op afstand kan worden gerandomiseerd en patiënten online hun vragenlijsten kunnen invullen. 

Wat levert deelname op?
Verscheidene publicaties met de BONO studiegroep in internationale tijdschriften.

Interesse en vragen?
Heeft u interesse om deel te nemen aan deze studie? Laat het weten! Ook bij vragen en/of opmerkingen. In de bijlage vindt u meer details over de studie.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.