15 januari 2018

Postuum eremedaille voor Ton (Antoon) Schlösser

Op 13 januari 2018 reikte de World Orthopedic Concern (WOC) de Arthur Eyre-Brooke Medal postuum uit aan collega Ton Schlösser, voor zijn uitzonderlijke verdiensten. Collega Schlösser was penningmeester van de WOC en voorzitter van de WOC Nederland. Hij deed regelmatig missies voor de Werkgroep Orthopedie Overzee. Schlösser overleed op 28 augustus 2017. 

Na een introductie door Ger Olijhoek, voormalig voorzitter van de WOC Nederland en de Werkgroep Orthopedie Overzee, gaf Mr. Steve Mannion (voorzitter WOC) een overzicht van het werk van Ton Schlösser en overhandigde de eremedaille  aan Maud Schlösser. Vervolgens was er o.a. een voordracht van Bas van Fraassen die veel met Ton in Afrika heeft gewerkt. Piet Konings presenteerde een film van Martin Schrover over Ton.

Naast de familie en verschillende leden van de Werkgroep Orthopedie Overzee, waren ook prominente leden van de Belgische zusterorganisatie “artsen zonder vakantie” aanwezig; prof. Greta Dereymaeker, dr Michel Hoogmartens en dr. Jan Noyez. 
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.