08 mei 2018

Verschenen: Pedorthic footwear; assessment and treatment

Recent verscheen het boek 'Pedorthic footwear; assessment and treatment'. De redactie is gevoerd door Klaas Postema, Karl-Heinz Schott, Dennis Janisse en Clemens Rommers. Zij hebben jarenlange professionele ervaring op het gebied van orthopedisch schoeisel, twee als revalidatiearts en twee als orthopedisch schoentechnicus.

In totaal hebben 54 auteurs uit zeven verschillende landen een bijdrage geleverd. Hieronder ook orthopedisch chirurgen Joris Hermus (Maastricht UMC+), Elvira Tijdens (UMCG) en Huub van der Heide (LUMC).

Het Engelstalig boek bestaat uit een wijde scoop van bijdragen en is verdeeld in zeven delen:
  • Achtergrond kennis; functionele anatomie, biomechanica, ontwikkeling van de voet en fysiologische veranderingen bij ouder worden.
  • Lichamelijk onderzoek, design aspecten en werkprocessen; anamnese, lichamelijk onderzoek en gangbeeld observatie & analyse. 
  • Verschillende aspecten van orthopedisch schoeisel; het verstrekkingsproces, een matrix waarin schoenreceptuur wordt ontwikkeld, leesten, anatomie van de schoen, aanpassingen aan schoenen, materialen, voet orthesen en alles over het afwikkel profiel.
  • Aspecten die van belang zijn om tevreden patiënten te krijgen; voetgerelateerde oefeningen, bruikbaarheid en draagtrouw, communicatie. 
  • Voorbeelden van schoenen die gemaakt kunnen worden in situaties met beperkte mogelijkheden.  Twee compleet uitgewerkte beschrijvingen van hoge kwaliteit schoenen en sandalen. 
  • Voet en loopproblemen bij kinderen
  • Voet en loopproblemen bij volwassenen
Het boek eindigt met een thesaurus, waarvan de redactie hoopt dat het een goede hulp kan zijn voor de lezer. Er is ook een web-applicatie met verschillende video’s. De video’s zijn vrij te gebruiken voor onderwijsdoeleinden.

De prijs van het boek bedraagt € 92,50 voor hoge lonen landen en € 40,00 voor lage lonenlanden. De verzending is gratis. Te bestellen via www.berjalan.org
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.