13 december 2020

13 januari webinar 'De beste operatietechnieken bij patellofemorale problematiek'

De NOV Academy organiseert op woensdag 13 januari 2021 van 19.00 tot 20.45 uur een webinar over patellofemorale problematiek en operatietechniek, speciaal voor ervaren orthopedisch chirurgen. Deze webinar is geaccrediteerd door de NOV. Er zijn 2 accreditatiepunten toegekend door de NOV.

Sprekers
Siebren Tigchelaar & Sander Koëter, orthopedisch chirurgen expertisecentrum patellofemorale chirurgie van CWZ

Indicatie en operatietechniek
Orthopedisch chirurgen Siebren Tigchelaar en Sander Koëter bespreken de laatste ontwikkelingen in de chirurgische behandeling, operatietechniek en wetenschap. Ze geven tips en tricks over de meest gebruikte operatietechnieken voor onder meer trochlea osteotomie, tuberositastranspositie en mpfl-reconstructie. Ook de oorsprong van de problematiek, indicatie en revalidatie komen aan de orde. 

Stuur uw eigen casuïstiek in
Heeft u zelf een casus waarover u graag advies wilt? U kunt uw eigen casuïstiek insturen. Siebren en Sander zullen iedereen persoonlijk beantwoorden. Een aantal casussen wordt besproken tijdens de webinar. Casuïstiek insturen naar: s.koeter@cwz.nl, met relevante röntgenfoto’s en casusbeschrijving.

Programma
  • Anatomie & oorsprong problematiek
  • Indicaties 
  • Operatietechniek  
  • Resultaten & revalidatie
  • Casuïstiek & vragen deelnemers
Waarom aanmelden?
Patiënten met persisterende patellofemorale klachten met recidiverende luxaties en pijn waarbij behandeling door de fysiotherapeut niet helpt, worden vaak doorverwezen naar de orthopeed. Na dit webinar bent u op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten over de indicatie, behandeling en revalidatie en kent u de nieuwste operatietechnieken om deze patiënten beter te helpen.

Inschrijven
Inschrijving uiterlijk 12 januari via MijnNOV. Deze webinar is gratis voor NOV leden. Voor niet-leden zijn de kosten €35,-.
Na aanmelden krijgt u een bevestigingsmail. Inloggegevens worden op de dag van de webinar toegestuurd.
 
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.