Complicatieregistratie

Complicatieregistratie is een basis voor systematische verbetering van de zorg; door complicaties systematisch vast te leggen, te analyseren en te bespreken, is het mogelijk om de ernst en frequentie ervan te verminderen.

Een complicatie is een onbedoelde en ongewenste gebeurtenis of toestand tijdens of volgend op medisch specialistisch handelen, die voor de gezondheid van de patiƫnt zodanig nadelig is dat aanpassing van het medisch (be)handelen noodzakelijk is dan wel dat er sprake is van onherstelbare schade.

De NOV heeft een werkgroep ingericht om te bezien of complicaties in de LROI geregistreerd kunnen worden. Deze werkgroep heeft een adviesrapport opgesteld. Deze adviezen worden momenteel uitgevoerd.

We stellen omschrijvingen van complicaties beschikbaar voor de meest gebruikte Ziekenhuis-Informatie-Systemen (ZIS):

Chipsoft
Met het bestand Masterclassificatie ChipSoft - dat via een upload in het ChipSoft EPD kan worden geplaatst - is orthopedische complicatieregistratie mogelijk. Het bestand mag niet gewijzigd worden. In het ChipSoft EPD moeten een aantal parameters ingesteld zijn en de referentietabellen voor de Master Classificatie moeten geladen zijn.
Ort-McKesson
Masterclassificatie ORT-McKesson
SAP
Het Excel bestand Masterclassificatie SAP is een vernieuwde versie die tot stand kwam dankzij feedback van gebruikers. Volgens deze gebruikers is het bestand met versienummer 1.22 zonder foutmeldingen voor orthopedische complicatieregistratie in SAP te gebruiken.
Isoft
Masterclassificatie Isoft

Naar aanleiding van van feedback vinden inhoudelijke updates plaats. We ontvangen dit graag via kwaliteit@orthopeden.org.Beschikbare downloads


Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.