2 weken geleden

Zuyderland MC zoekt een

Orthopedisch chirurg (0,8-1,0 fte) met aandachtsgebieden wervelkolom en heupprothesiologie

Sittard-Geleen en Heerlen 36-45 uur

De vakgroep

De vakgroep Orthopedie bestaat momenteel uit 15 stafleden en 5 fellows en verzorgt opleiding in ROGO Zuid. De vakgroep wordt ondersteund door 2 full-time wetenschappers en enthousiaste medewerkers. De vakgroep levert volledige hoogwaardige orthopedische zorg in al zijn facetten inclusief traumatologie in uitstekende samenwerking met de sectie traumachirurgie. Het Zuyderland is één van de STZ ziekenhuizen en kent meerdere locaties. De orthopedische zorg wordt aangeboden in Heerlen en Sittard/Geleen.

Specifiek zijn er 4 aandachtsgebieden:

  1. Arthrosezorg, heup- en knieprothesiologie en revisiechirurgie (STZ functie). Er zijn grote patiënten aantallen, met belangrijke ontwikkelingen zoals patiënt specifieke prothese, operaties in dagbehandeling en voorste en achterste benadering heup en robotchirurgie. Tevens zijn er belangrijke onderzoekslijnen en promovendi.
  2. Wervelkolom. Zowel de conservatieve als operatieve behandelingen (traumatisch, degeneratief en oncologisch) worden multidisciplinair (neurologie en neurochirurgie) gedaan in het wervelkolomcentrum Zuyd. Tevens zijn er onderzoekslijnen en promovendi. Voor de wervelkolomzorg hebben we een STZ-erkenning. Innovatie staat hoog in het vaandel
  3. Bovenste extremiteit. Er wordt multidisciplinaire zorg geleverd in een handpols-centrum. Hierin is een goede samenwerking met vakgroepen plastische chirurgie, heelkunde en neurochirurgie.
  4. Sport. Er is een goed lopend regionaal netwerk m.b.t. sport-orthopedische problematiek. Verschillende topsportverenigingen worden begeleid. Er bestaat o.a. expertise op het gebied van complexe knie- en kruisband reconstructies.

Naast deze specifieke aandachtsgebieden verzorgt de vakgroep de traumatologie gezamenlijk met traumachirurgie in een multidisciplinaire trauma-unit (MDTU), waarop een STZ erkenning is voor de geriatrische traumatologie.

Profiel

Wij zoeken een orthopedisch chirurg met belangstelling voor en ervaring in wervelkolomzorg en heupprothesiologie. Hiervoor is de kandidaat gecertificeerd dan wel bereid die certificering te behalen. Voorts wordt van de kandidaat een proactieve bijdrage verwacht in de doorontwikkeling van het wervelkolomcentrum en het multidisciplinair werken. Een tweede aandachtsgebied, bij voorkeur heupprothesiologie is wenselijk. Algemene orthopedie is onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast heeft u:

  • de ambitie en bent bereid om, naast patiëntenzorg, nieuwe ontwikkelingen te stimuleren en het vakgebied uit te dragen;
  • een proactieve, zorggerichte en collegiale houding;
  • goede communicatieve en sociale vaardigheden;
  • een afgerond fellowship in het expertisegebied;
  • affiniteit met ziekenhuisorganisatie en managementtaken
  • sterke belangstelling voor opleiding en onderzoek.

Ons aanbod

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met het MSB Zuyderland Medisch Centrum, vooralsnog voor de duur van 1 jaar. Salariëring vindt plaats conform de AMS-regeling.
Het is mogelijk bij gebleken geschiktheid tot een vaste verbintenis te komen in vrije vestiging.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Drs. Roel Hendrickx, orthopedisch chirurg/voorzitter van de vakgroep (06-41862491) of Dr. Bert Boonen, orthopedisch chirurg/lid dagelijks bestuur (06-39584685) of per mail kr.dongelmans@zuyderland.nl.

Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen tot 1 maart 2024 gestuurd worden naar het Bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl.

Over Zuyderland Medisch Specialistisch Bedrijf

Binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland zijn vrijgevestigd medisch specialisten en medisch specialisten in loondienst van Zuyderland Medisch Centrum verenigd. De circa 400 medisch specialisten hebben zich samengevoegd in vakgroepen. Zuyderland is als één van de 27 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) landelijk koploper met 13 erkende topklinische functies en sedert 2003 NIAZ-geaccrediteerd.

Meer weten?

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}