Campagne Zorg voor beweging

Via de campagne Zorg voor Beweging presenteert de orthopedie in Nederland zich aan het publiek en aan de patiënten. De campagne kent de volgende onderdelen:

Zorg voor Beweging Jaarmagazine

Dit magazine (56 pagina's + omslag full colour) bericht over orthopedie voor het publiek/ patiënt. Het is een cadeau van de orthopedisch chirurg aan haar/zijn patiënt. Het blad met informatie over bewegen, gezondheid, orthopedie, preventie et cetera wordt in een oplage van 41.000 exemplaren verspreid via de vakgroepen orthopedie.

Zorg voor Beweging Jaarmagazine met een eigen Special en/of eigen Omslag

Om het Jaarmagazine Zorg voor Beweging eigen inhoud en uitstraling mee te geven, kunnen vakgroepen een eigen Special laten ontwikkelen en de uitgave voorzien van een eigen voorpagina en/of achterzijde.

Als voorbeeld ziet u hieronder de Special van Meander Medisch Centrum Amersfoort en van OCON - voor meer voorbeelden klikt u op onderstaande namen:


Alrijne Ziekenhuis  Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis 
Groene Hart Ziekenhuis  Groot Eindhoven
Isala  Jeroen Bosch Ziekenhuis
Westfriesgasthuis  Zaans Medisch Centrum

 

  

 

  

Voorbeelden van eigen achterzijden ziet u hier.

Voorbeelden van de combinatie eigen voorkant en eigen achterzijde bekijkt u hier.

Website Zorg voor Beweging, zorgvoorbeweging.nl

U kunt uw patiënten verwijzen naar deze site voor informatie over orthopedische aandoeningen en behandelingen, onder andere via downloads (patiëntenbrochures), artikelen, Zorg voor beweging Jaarmagazine 2016 als bladerboek, links en animaties.

Website mijnheupprothese.nl

Op deze website vinden patiënten/consumenten informatie over heupprothesen: indicaties, contra-indicaties, informatie over de prothesen, de operatie, over de revalidatie, et cetera. De website maakt alle relevante informatie over een heupprothese direct toegankelijk.

De NOV heeft alle heupprothesen in drie categorieën verdeeld. Hierdoor is het voor de patiënten en zijn/haar zorgverlener duidelijk wat het lange termijn resultaat is van een heupprothese. 

De site bevat ook links naar websites van orthopedische maatschappen. Wilt u als NOV-lid een link toevoegen, mail dan naar nov@orthopeden.org.

Patiëntenfolders 

De NOV heeft in samenwerking met de werkgroepen de volgende patiëntenfolders opgesteld:
  • Schouder: Schouderartrose, Schouderluxatie, Stijve Schouder, Schouderpijn bij bovenhoofds bewegen (SAPS - voorheen impingement)
  • Rug: Aspecifieke lage rugpijn, Hernia in de onderrug, Wervelkolomgerelateerde pijnklachten van de lage rug
  • Heup: Osteonecrose van de heup, Aangeboren heupafwijking, De ‘klikkende' heup, Totale heupprothese
  • Knie: VKB reconstructie, Artrose van de knie, De totale knie prothese, Correctie van de kniestand, Artroscopie van de knie, Een scheur in de meniscus
  • Onderbeen/voet: Achillespeesklachten, Voet- en enkelartrose, Een Morton-neuroom in de voet, Pijnlijke voorvoet, Vergroeiing van de grote teen, Verzwikte of verstuikte enkel, Klompvoet
  • Algemeen: Osteoporose

De folders staan op de website www.zorgvoorbeweging.nl. De content van de NOV-folders staat alle NOV-leden ter beschikking om in de eigen maatschap/vakgroep te gebruiken. Een aantal aandachtspunten hierbij: 

  • De NOV blijft eigenaar van haar teksten.
  • De NOV staat voor de kwaliteit van haar eigen content, dit vervalt bij aanpassingen in de content.
  • De NOV houdt de folders actueel op de website www.zorgvoorbeweging.nl. Aanpassingen in de content deelt de NOV mee in NOViteiten en via het Nieuws op de NOV-site. U dient dit zelf in de gaten te houden en de aanpassingen in uw materiaal te verwerken.
  • Bronvermelding: Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV; www.orthopeden.org) en www.zorgvoorbeweging.nl, liefst ook met een direct link naar de desbetreffende folders.

DVD's Zorg voor Beweging 

Sinds 2008 brengt de NOV vijf voorlichtingsdvd's uit over orthopedische ingrepen. Met 3D-computeranimaties tonen de dvd's op zeer begrijpelijke wijze de afwijkingen aan de gewrichten en de orthopedische ingrepen. Deze dvd's zijn ontwikkeld door collega Herman Mencke. De volgende dvd's zijn beschikbaar: Een nieuwe knie (halve en hele knieprothese); Een nieuwe heup; Kruisbandproblemen; Meniscusproblemen; Artrose van de knie.
De dvd's zijn beschikbaar via de NOV YouTube pagina: 

U kunt linken naar de filmpjes of deze filmpjes binnen uw site embedden. Voorwaarde is dat voor de kijker duidelijk is wie de afzender is van deze film. Dit betekent dat de naam Zorg voor beweging/NOV/Dr H.J. Mencke voor de viewer zichtbaar dient te zijn (colofon algemeen, de colofon per filmpje en de titel per filmpje).